Škola působí v rámci World Chen Xiaowang Taijiquan Association, jež sdružuje velké množství oddílů tchaj-ťi čchűan (taiji quan) stylu Čchen po celém světě.
Cvičíme v úzkém kruhu, cvičená látka se trvale opakuje, probíráme stejné v různých vrstvách a z různých úhlů. Proto se mohou zapojit i začátečníci nebo cvičenci jiných stylů tchaj-ťi čchűan a postupně cvičení zvládnout.
Na druhé straně to přináší méně pestré zábavy a proevropské popularizace a více soustředěné práce. Chceme dávat původní tchaj-ťi čchűan, jak jsme jej dostali od čínských mistrů, způsobem, kterým se cvičí v Číně.

Zemřel zakladatel českého karate a osobní strážce Václava Havla Josef ZvěřinaPočátkem roku 2024 odešel z tohoto světa náš blízký přítel a kolega Josef Zvěřina, zakladatel českého karate, prezidentské ochranky Václava Havla a znalec učení Východu. Osud mu dal příležitost být na místech, kudy kráčely dějiny a jeho mnohovrstevná osobnost to dokázala přátelům a žákům zprostředkovat zenově laděnými glosami. Pojďme si na Josefa Zvěřinu společně vzpomenout.

Blízcí, kteří nás opustili, s námi zůstávají v těch nejvýraznějších vzpomínkách, nejlépe vystihujících jejich osobnost. Mívají často jen podobu obrazových momentek, vnímaných spíše emočně. Až po chvíli zamyšlení je býváme vůbec schopni pojmenovat. U Josefa Zvěřiny se to zdá jasné. Na prvním místě mi vytane jeho mimořádné nasazení a nadšení pro věci, neslábnoucí klukovská chuť jít do věci po hlavě a experimentovat.

Pokračování textu rozloučení je na tomto odkazu.